Spaghetti z pomidorami i szpinakiem

pobierz (1)

Krok 1

Cebulę i czosnek pokrój w drobną kostkę. Szpinak świeży umyj i osusz, a mrożony rozmroź i odciśnij nadmiar wody. Ugotuj makaron.

Krok 2

Cebulę wraz z czosnkiem podsmaż. Gdy będzie rumiana, dodaj posiekane pomidory z puszki wraz z sokiem.

Krok 3

Dodaj Knorr Naturalnie smaczne – Spaghetti Bolognese i śmietanę. Całość gotuj 5 minut.

Krok 4

Dodaj do sosu szpinak i gotuj kolejne 2 minuty.

Krok 5

Po tym czasie dodaj do sosu makaron, gotuj chwilę. Wymieszaj i natychmiast podawaj. Takie włoskie danie serwuj z serem mozzarella.

Ten wpis został opublikowany w kategorii spaghetti. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.